Equilution
Klassieke Dressuur

Klassieke Dressuur

Klassieke Dressuur instructie

Tijdens de les kijken we naar wat jouw wensen en doelen zijn en natuurlijk naar wat je paard nodig heeft, waar jullie tegenaan lopen en hoe ik hierbij kan helpen. Klassieke dressuur instructie kan bestaan uit: rijden, werk aan de hand, grondwerk of longeren.

We werken altijd naar een basis waarin het paard in balans en vrij kan bewegen, waarbij hij zijn rug omhoog brengt zodat hij de ruiter goed kan dragen. Als deze basis voorwaarden zijn gecreëerd gaan we het gewicht van de voorhand overhevelen naar de achterhand, zodat het paard een goede horizontale balans krijgt en we hem om verzameling kunnen vragen. Dit alles doen we met behulp van verschillende dressuurmatige oefeningen en zijgangen.

We werken altijd op het tempo van het paard en wat hij aankan, zowel fysiek als mentaal. Ik werk met zowel klassieke dressuur als moderne trainingstechnieken en let tijdens de training altijd op de biomechanica van het paard.

Met behulp van de klassieke dressuur lessen leer jij: 

Benieuwd of ik jullie kan helpen? 

Klassieke dressuur instructie

Tarieven

45 minuten privé les € 45
60 minuten privé les € 60
Reiskosten
Afstanden t/m 25 km vanaf 8055 PZ zijn gratis, daarbuiten geldt het km tarief van €0,40. Deze wordt uiteraard verdeeld over de route.

Ervaringsverhalen

Before & after

Brechtje en Estrella, van teveel op de voorhand naar een goede horizontale balans en een mooie ronde bovenlijn.
Atish en Veerle, van een holle bovenlijn naar een bolle bovenlijn.
Amira, mooie proces foto's waarin je ziet hoe ze zich ontwikkeld heeft van een mooie basishouding naar een krachtige achterhand en opgerichte zelfhouding.
Luna en Thamar, in één les van te rond en te diep naar lengte in de hals en een naar voren gerichte beweging.
Mooie proces foto's van 1 maand training. Van lengte en naar de hand toe, naar een mooie bolle bovenlijn en meer gedragen achterbeen.
Sille en Fortis, van een holle bovenlijn naar een bolle bovenlijn.